Zet de eerste stap
Sportspecifieke training

Sportspecifieke training

Sportspecifieke training

Sportspecifieke training

Ook met sportspecifieke vragen en trainingsprogramma’s kun je bij ons terecht? Of je nu een triatlon wilt lopen, de Kilimanjaro wilt beklimmen, een uitstekende voetballer of volleyballer wilt worden, wilt winnen tijdens wielerwedstrijden, onze gediplomeerde Personal Trainers kunnen jou begeleiden met sportspecifieke training en oefeningen. Je kunt kiezen uit Personal Training waarbij je één op één traint of Duo Training met een van jouw teamgenoten. Ook kun je met een kleine groep sporters gebruik maken van onze Small Group Trainingen

Pull up Personal TrainingWat is een sportspecifieke training?

Een sportspecifieke training of oefening is gericht op prestatieverbetering voor jouw sport of activiteit. Dit kan gericht zijn op sterker of sneller worden, hoger kunnen springen, beter uithoudingsvermogen creëren, of leniger en flexibeler worden.

Elke sport vraagt om aandacht voor speciale spiergroepen. Toch zijn er bij veel sporten overeenkomsten te vinden. Zo hebben zowel sprinters als voetballers en volleyballers explosiviteit nodig. Maar hetzelfde geldt ook voor wielrenners, handballers en schaatsers. Hieronder geven wij een voorbeeld van sportspecifieke oefeningen voor een aanvallende volleyballer.

Een voorbeeld van sportspecifieke training

sportspecifieke training volleybalSportspecifieke Training voor volleyballers

Wanneer je een aanvallende volleyballer bent, is sprongkracht van groot belang. Dit is een van de belangrijkste trainingen om goed te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden. Om jouw sprongkracht te vergroten, moet jij je benen en kuiten trainen. Deze twee spiergroepen vragen om een verschillende aanpak namelijk explosiviteit en maximaalkracht.

Naast sprongkracht is het belangrijk om je bovenlichaam te trainen. Je borst en schouders moeten sterk en stabiel zijn zodat je hard en gericht kunt smashen. Daarnaast zijn sterke buikspieren en rompspieren nodig om je lichaam in balans te houden en de krachten zo goed mogelijk te kunnen verdelen.

Voor dit sportspecifieke doel nemen wij doelgerichte oefeningen op. Je kunt hiermee denken aan leg press, lunges, wall sit, jump squats, deadlifts, plyobox sprong en vele andere spierversterkende trainingen.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag 2 gratis trainingen inclusief gesprek aan bij een van onze Personal Trainers en Coaches.

vraag proeftraining aan

Op maat gemaakte Sportspecifieke Training

Beoefen jij een andere sport? Of wil je graag een doel sportief doel bereiken? Wij helpen je graag op weg met op maat gemaakte trainingen en leefstijlprogramma’s. Zo kun jij uitblinken in de activiteiten die jij belangrijk vindt!

Welke oefeningen passen bij jouw sportspecifieke training bespreken we graag tijdens een gratis intakegesprek en training. Je vraagt deze eenvoudig hier aan. Zo kun jij zien of onze manier van werken bij jouw doel past.


 

Reviews Train2Perfection

Ben je benieuwd wat andere sporters vinden van Train2Perfection? Je leest het hieronder of in alle recensies.