Zet de eerste stap
Sportspecifieke training

Spiermassa opbouwen

Sportspecifieke training

Spiermassa opbouwen

Is jou doel spiermassa opbouwen? Ook daar kunnen we uiteraard een plan voor maken en samen met jou uitvoeren. Maar hoe krijg je die sterke gedefinieerde spierbundels?

Dumbbell Duo TraininHoe kan ik spiermassa opbouwen?

Om meer spiermassa op te bouwen kies je vooral voor krachttraining waar jij al je spieren uitdaagt om te adapteren aan de belasting van de training en dit steeds te verleggen. Eet goed en vooral na de training veel eiwitten. Zorg daarnaast voor voldoende rust zodat je lichaam kan herstellen. Vergeet niet om voldoende water te drinken!

Daarnaast adviseren wij om ook conditie- en/of HIIT training te doen. Dit zorgt voor een beter uithoudingsvermogen wat ook van pas komt tijdens krachttraining. Bij Train2Perfection kun je kiezen voor Personal, Duo of Small Group Trainingen (of een mix hiervan) om spiermassa op te bouwen. Daarnaast geven wij je voedingsadvies en mental coaching.

Wil jij ook een programma op maat gemaakt voor jouw wensen? Neem dan contact met ons op en ontvang 2 gratis proeftrainingen met intake gesprek.

 

vraag proeftrianing aan

Hoeveel spiermassa kan ik aankomen?

Dumbbell PressTrain alle spiergroepen in je lichaam zodat deze langzaam over de hele lengte gespierder wordt. Een beginnende sporter kan tussen de 0.5 en 1.0 kilogram spiermassa per maand aankomen. Wanneer je al meer spiermassa hebt, is dit tussen de 0.25 en 0.5 kilogram. 

Uit een onderzoek van Dr. Stuart Philips van de McMaster Universiteit in Ontario Canada bleek dat 90% van de spiergroei afhankelijk is van je genen. Satellietcellen zijn hierbij van belang. Deze stamcellen zorgen voor extra celkernen waardoor ze sneller groeien. Hoe meer satellietcellen je in je lichaam hebt, des te sneller kan je spiermassa groeien.

Welke oefeningen je precies kunt doen, apparatuur om je daarbij te ondersteunen, juiste voedingsadviezen en mentale ondersteuning kun je krijgen van onze coaches en trainers.

Je ontvangt nu gratis 2 proeftrainingen (inclusief gesprek) wanneer jij je aanmeldt via deze pagina

Om spieren in je lichaam sneller te laten groeien kun je onderstaande 10 tips gebruiken:

  1. Gebruik een passend gewicht
  2. Train meerdere keren per week, streef naar minimaal 3x
  3. Eet voldoende calorieën (inclusief proteïne)
  4. Drink genoeg water
  5. Zorg voor voldoende rust (inclusief slaap)
  6. Stel een doel waardoor je gemotiveerd blijft
  7. Neem de tijd om je doel te bereiken
  8. Zoek een trainingspartner zodat je elkaar motiveert
  9. Maak gebruik van een Personal Trainer of Coach

Meer weten over het opbouwen van spieren door Personal Training? Lees dan verder in deze uitgebreide blog boordevol tips en adviezen.

Onze gediplomeerde Personal Trainers en Coaches staan voor je klaar om verantwoord te werken aan meer spiermassa. Vraag nu 2 gratis proeftrainingen inclusief gesprek aan.

 

vraag proeftrianing aan

Hoe laat je je spieren sneller groeien?


 

 

REVIEWS TRAIN2PERFECTION

Honderden mensen gingen de uitdaging aan en hebben spiermassa opgebouwd dankzij de training en coaching van onze Personal Trainers. Je leest erover in onderstaande reviews. Meer recencies lezen? Dat kan op deze pagina.