Waarom sporten goed is voor de ondernemer

Onze nieuwe blog gaat dit keer over de combinatie van werk en sporten gericht op ondernemers. Iedereen kent het wel de 8-5 werktijden. Deze werktijden komen veel voor in Nederland. En niet geheel onterecht, want niet iedereen kan of wil een ondernemer zijn.

Tijd om te trainen

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze mensen niet overwerken of langer werken dan 8 uur op een dag. Waar het ons om gaat is dat mensen die tot 17:00 uur werken in de avond nog tijd hebben om een uur te gaan wandelen, te sporten in de plaatselijke sportschool of een stukje te hardlopen. Voor ondernemers is (let op) dit niet altijd het geval. Omdat hij/zij bijvoorbeeld moet zorgen dat de planning voor de volgende dag op orde is zodat het personeel de volgende dag gelijk aan de slag kan. Zo zijn er nog genoeg zaken die in de weg staan om jouw sportieve uurtje uit te stellen naar een andere dag of zelfs andere week.

Van sporten word je fit

Sporten is voor iedereen belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je fit voelt en het is goed voor de gezondheid wat natuurlijk iedereen ten goede komt. Het gaat goed met de economie en veel ondernemers zijn vaker wel dan niet aan het werk. Er wordt weinig tot niet meer gesport. Het vele werken zorgt ervoor dat je sneller vermoeid, geïrriteerd en afgeleid wordt. Daarbij zit je ook nog eens de hele dag.

Dat begint al bij het ontbijt, vervolgens stap je in de auto naar het werk waarna je aankomt bij jouw bureau om vervolgens weer de hele dag achter het bureau te zitten. Vervolgens stap je weer in de auto naar huis waar je gaat dineren. Juist je gaat weer zitten op een stoel en daarna plof je om 21:00 uur op de bank neer met een glas wijn of bier. De werkdag is voorbij en je hebt weer niks aan sport gedaan. Uiteindelijk wordt zowel het werk als het bedrijf hier niet beter van.

Voordelen van sporten voor ondernemers

Sporten en ontspannen heeft zo veel meer voordelen! Wij geloven er heilig in dat het verbeteren van jouw leefstijl ervoor zorgt dat jouw onderneming uiteindelijk nog beter gaat draaien, want het is jouw onderneming! Jij bent degene die het aanstuurt. Dat betekent dus in het kort dat je ervoor moet zorgen dat je een goede leefstijl hebt en jij je fit voelt zodat jij in staat bent om jou business goed te runnen. Sporten heeft niet alleen voordelen voor jezelf als ondernemer. Maar ook binnen het bedrijf. Het is ideaal voor je werknemers, want het houdt je zoals eerder gezegd fit en gezond!

Bij Train2Perfection Personal training in Beekbergen, Eerbeek en Apeldoorn hebben wij veel ervaring met ondernemers en personeel. Wij helpen u naar een gezonde balans tussen u, uw bedrijf en uw personeel. Samen kiezen wij voor een duurzame oplossing!

Alle voordelen op een rijtje:

  • Een fitte ondernemer verricht meer werk.
  • Een fitte ondernemer heeft minder stress en minder spanningen
  • Een gezonde ondernemer is minder vaak ziek waardoor het werk of de zaak niet stil komt te vallen
  • Een goede balans tussen u en uw zaak zorgt voor meer vrije tijd
  • Tussen alle andere ondernemers bouwt u gemakkelijk een nieuw netwerk op

Kennismaken?  Maak een afspraak en ontvang een gratis proefles. 

Ga terug